Siirry suoraan sisältöön

Sisustusideoita kotiin

Sisustusideoita

Sisustusideoita on mukava katsella ja niistä oppii aina kaikenlaista uutta, vaikka jokaista ideaa ei toteuttaisikaan. Joskus voi tehdä pieniä muutoksia ja toisinaan taas on mukava tehdä täydellinen uudistus, jossa poistaa kaiken vanhan sekä sisustaa kotinsa trendikkääksi ja näyttävän näköiseksi. Sillä voi yllättää jopa itsensä. Joskus auttaa pelkästään uusi maalipinta ja huonekalujen uudelleen järjestely, mutta omaa mieltä usein piristää se, että saa asuntoonsa jotakin täysin uutta. Moni meistä katselee myös kesämökin sisustusideoita ja haluaa tehdä sinnekin uudistuksia. Hyvin usein mökille päätyvät vanhat huonekalut kotoa ja samalla tulee tehtyä kierrätystä. Mitkä trendit ovat sisustuksessa muotia vuonna 2022?

Pehmeydellä ja harmonialla sisustusideoita kotiin

Parin yksitoikkoisemman vuoden jälkeen ollaan päästy vuoteen 2022 uusilla ideoilla. Kotona oleskelun jälkeen onkin syytä vähän katsella ympärilleen uusin silmin ja katsoa, onko jotakin, mihin uudet sisustustrendit kävisivät parhaiten. Tyyli on jopa hiukan minimalistinen, mutta ja värisävyt ovat selkeästi rauhalliset, harmoniset sekä materiaalit ovat hyvin luonnollisia. Huonekalut toistavat tätä samaa kontekstia ja niistä näkyy selkeästi pehmeyttä sekä mukavuutta. Tarpeeton tavara siirretään pois näkyvistä eikä koriste-esineiden kanssa nyt rönsyillä lainkaan. Vain muutamia ja rakkaimpia esineitä voidaan pitää esillä.

Väriä voi olla jopa reilusti, mutta se ei ole sävyltään räiskyvää. Värit ovat neutraaleja ja ne sointuvat täydellisesti keskenään. Harmaa ja beige jatkavat omaa kulkuansa edelleen, mutta niiden rinnalle on löytynyt erilaiset murretut vihreän sävyt. Sillä saadaan ryhditettyä huoneen sävyjä, jotka harmaan ja beigen pääsävyissä jäisivät suhteellisen haaleiksi. Metalliset ja kiviset materiaalit ovat edelleen suosittuja, mutta niiden rinnalle tunnelmaa pehmittämään tuodaan puuta. Värisävyt voivat vaihdella tummaan asti. Kiiltävät pinnat jäävät hiljaa historiaan ja tilalle tulevat matat sävyt. Myös rottinki jatkaa joiltakin osin sisustuksessa.

Muuntuminen on päivän idea

Pandemian aikana koti muuttui kätevästi toimistoksi ja myöhemmin illalla jumppasaliksi, kun kaikki toiminnot tehtiin kotona. Siitä inspiroituneena sisustusideat kotiin toimivat edelleen samalla tavalla. Tilaa hyödynnetään ja huonekalut valitaan siten, että niitä saa helposti mukautettua vaatimusten mukaan. Sisustuksessa haetaan keveyttä ja elementit ovat kevyitä sekä niissä voi aistia luonnon. Puuta, pellavaa, rottinkia, villaa sekä juuttia ja meriheinää voi yhdistellä sisustuksessa hyvin luontevasti. Itse tehdyillä käsitöillä saa aikaan tyyliä ja ne tuovat sisustukseen tietynlaista intohimoa.

Pastellin sävyjä voi myös yhdistää luottavaisin mielin harmaan sekä beigen seuraksi. Niistä saa mukavaa kontrastia vihreän eri sävyjen kanssa sekä samalla tekee keveyttä ja tasapainottaa huoneen värisävyjä leikkisästi. Osittain paluuta tekee 70-luku, mutta rohkeimmat uskaltavat sävyttää kotiaan myös 50-luvun tyyliin. Vintage on ollut jo pitkään suosittua ja tuokin kotiin yllättävän tyylikästä linjakkuutta. Sisustukseen voi poimia sekä ruutuja että raitoja. Niillä sävyttää mattoja ja muita tekstiilejä. Myös Huikee kasino hyödyntää vihreän eri sävyjä sekä leikkii myös pastellisävyillä.

Kirjahylly ja muita sisustusideoita kotiin

Kirjahylly on hyvin ristiriitainen tuote kodin sisustuksessa. Jotkut pitävät siitä paljon ja toiset taas eivät hanki sitä kotiinsa. Se on kuitenkin varsin trendikäs eikä siihen välttämättä tarvitse hankkia kirjoja vaan sen voi täyttää viherkasveilla, koriste-esineillä sekä valokuvilla. Myös erilaiset kukkapöydät kuuluvat 50-luvun henkeen ja mintunvihreät elementit. Mukaan mahtuu myös klassisia elementtejä, jotka eivät muutu trendien mukaan vaan niitä voidaan muuttaa ja muokata erilaisia pintamateriaaleja hyväksi käyttämällä.

Trendikkään kodista tekee se, että ei edes yritä yhdistellä eri kausien trendejä sekä sisustusideoita vaan pysyy ja syventää sitä, minkä on kotiinsa valinnut. Kaikkea ei voi aina kerralla muuttaa, joten on parempi muuttaa tyyliä hallitusti kuin rakentaa jonkinlainen sekava, monen eri tyylin kokonaisuus, jonka juonesta ei itsekään oikein pääse selville. Huoneista pyritään hyödyntämään jokainen neliö, mutta myös vapaata tilaa on hyvä suosia.

Avainsanat: