Siirry suoraan sisältöön

Rakennusmessut

Rakennusmessut järjestetään joka vuosi

Rakennusmessut on suosittu tapahtuma, joka kokoaa rakentamisesta, remontoinnista, sisustamisesta ja ylipäätään asumisesta kiinnostuneet messuille. Messujen näytteilleasettajia ovat niin talopakettien toimittajat, rakennuttajat, keittiöiden valmistajat, lämmitysjärjestelmien valmistajat kuin erilaisten työkalujen valmistajat. Mukana ovat myös asuntokauppiaat, erilaiset suunnittelupalvelut, jätehuollon asiantuntijat sekä rahoituspalvelut. Rakentamiseen liittyy paljon erilaisia tuotteita ja palveluita aina rakennuksen perustusten tekemisestä sisustamiseen. Messuvieras voi siis saada koko rakennusprojektin elinkaaren aikana tarvittavan informaation rakennusmessuilla. Monilla on varmasti pienempiä tiedontarpeita, kuten kodin kylpyhuoneen remontointi tai sisustuksen päivitys. Messuilta saa tietoa myös uusimmista innovaatioista, kuten kodin turvallisuuteen liittyvistä tuotteista ja palveluista.

Rakentaminen on perinteisesti näkyvä teema messuilla. Rakennusmessut ovat laajentaneet messutarjontaa perusasioista asumisviihtyvyyteen, rakentamiseen ja asumiseen liittyvään teknologiaan ja tulevaisuuden asumiseen. Yhä useampi messuvieras on kiinnostunut myös ympäristöasioista.

Worker measure construction on building site of frame house

Rakentaminen kiinnostaa yhä

Suomalaiset ovat omakotikansaa, ja yhä monen suomalaisen haave on oma talo. Haave omakotitalosta rauhallisella paikalla elää edelleen, vaikka yhä useampi suomalainen asuu kaupungeissa kerrostalokodeissa. Unelmaan saattaa vaikuttaa kansanluonne, sillä suomalaiset haluavat omaa tilaa ja vapautta.

Haave omakotitalosta kumpuaa usein omasta perhetilanteesta. Lapsiperheen vanhemmat haluavat lapsilleen turvallisen kasvuympäristön ja tilaa leikkiä. Taustalla saattaa olla myös nostalginen ajatus siitä, millaista on hyvä elämä. Isovanhempien tavasta elää ei ole vielä pitkä aika, ja heidän tapansa kiinnittyä paikkaan viehättää. Moni suomalainen kaipaa kiireiseen elämäänsä pysyvyyttä.

Unelmasta totta?

Rakennusprojektissa on monta vaihetta haaveesta muuttoon. Talolle on oltava rakennuspaikka, rahoituksen on oltava kunnossa ja aikaakin rakentamiseen on varattava. Jos projekti tuntuu liian haastavalta, voi talon rakentaja ulkoistaa monta asiaa. Voi hankkia valmiin talopaketin avaimet käteen -periaatteella tai voi palkata rakennuttajan hoitamaan projektin. Haavetta voi siirtääkin ja aluksi vain remontoida tai stailata.

Elämäntilanne voi olla sellainen, ettei talon rakentaminen onnistu. Silloin voi nykyistä kotia kohentaa pintaremontilla tai sisustusta vaihtamalla. Pintojen remontointi voi uudistaa kotia niin, että haavetta talon rakentamisesta voi lykätä tulevaisuuteen. Ajan puute voi asettaa rajoituksia mittavampiin remontteihin. Remontoijan kannattaa pitää huolta omasta jaksamisestaan. Erämessut tarjoavat vinkkejä, jotka auttavat palautumaan rakennuspuuhista.

Kymenlaakson messut kuva rakennusmessut-sivulla

Kymenlaakson messut esittelevät rakentamisen palveluita

Rakennuttajat voivat hoitaa talon rakentamisen projektina asiakkaan puolesta. Näin rakentajalle vapautuu aikaa valita esimerkiksi lattiamateriaalit ja tapetit, kun rakennuttaja pitää huolta esimerkiksi aikatauluista ja sopimuksista alihankkijoiden kanssa. Kymenlaakson messut on varannut messuosastoja erilaisille rakennusalan palveluille ja toimijoille. Nykypäivänä harva rakentaa enää ”pitkästä tavarasta”, moderniin rakentamiseen kuuluukin myös avaimet käteen -periaatteella rakentaminen. Rakentajan ei tarvitse olla vasara kädessä syntynyt, vaan hänellä saa olla niin sanotusti peukalo keskellä kämmentä.

Rakennusmessut esittelee palveluita erilaisille oman kodin rakentajille. Esimerkiksi rakennuttajat voivat hoitaa myös kunnostusprojekteja, eikä pelkästään uudisrakennuskohteita. Messuilla on runsaasti vinkkejä myös tee se itse -tyypeille. Aloittelijoille on tarjolla neuvontaa ja työnäytöksistä oppivat eri tasoiset kodin kunnostajat. Joskus voi olla hyödyllistä hankkia ammattimies johonkin työvaiheeseen ja tehdä itse jokin helpompi osa projektista.