Siirry suoraan sisältöön

Erämessut

Erämessut - vinkkejä vapaa-aikaan

Ulkoilu lähiluonnossa tai kansallispuistoissa on nyt suositumpaa kuin koskaan. Luonnossa liikkuminen on helppoa aloittaa, mutta kunnolliset ja tarkoituksenmukaiset varusteet tekevät ulkoilusta mukavampaa. Lenkkeily ja retkeily luonnossa sopii useimmille, retken pituuden ja kävelyvauhdin voi säätää oman kunnon mukaan. Lähimetsään on helppoa mennä myös lasten kanssa. Luonnossa liikkuminen on ilmainen harrastus eikä se vaadi kalliita varusteita, hyvät jalkineet riittävät useimmiten. Moni kuitenkin haluaa satsata ulkoiluvaatteisiin. Esimerkiksi sateen sattuessa kohdalle on mukavaa, jos takki ja housut pitävät vettä. Vaatteiden ja kenkien lisäksi moni varustautuu selkään istuvalla repulla, juomapullolla, kartalla ja kompassilla.

Eräharrastus on kasvattanut suosiotaan. Erämessut kiinnostavat niin miehiä, naisia kuin nuoria. Harrastus pitää sisällään monenlaista toimintaa metsässä, kaikki harrastajat eivät suinkaan ole perinteisiä eränkävijöitä.

Kymenlaakson messut kuva erämessut-sivulla

Eräharrastus kutsuu metsään

Eräharrastus on luontoharrastus. Se on sitä, että ihminen hakeutuu luontoon, viihtyy siellä ja usein tekee siellä jotakin. Harrastajia on monenlaisia aktiviteetin mukaan, mutta yhteistä on toimiminen ulkoilmassa. Metsään mennään niin metsästämään, marjastamaan kuin nuotiokahveille.

Metsään liittyviä harrastuksia on paljon. Metsästystä harrastavat viettävät paljon aikaa luonnossa, samoin kalastusta ja vaellusta harrastavat. Metsässä heitetään myös frisbeegolfia, ulkoillaan koiran kanssa, harrastetaan geokätköilyä, suunnistetaan, valokuvataan, kiipeillään, sienestetään ja marjastetaan. Metsässä voi myös pyöräillä, ratsastaa ja meloa. Siellä mökkeileväkin pääsevät kokemaan metsän rauhan.

Varusteet harrastuksen mukaan

Ulkoilu onnistuu, jos jalassa on hyvät kengät. Moni muu harrastus vaatii kuitenkin asianmukaiset varusteet. Tarkoituksenmukaisilla varusteilla tekeminen sujuu, esimerkiksi kaupunkipyörällä ajaminen metsässä on todennäköisesti hankalaa. Voipa itse suorituskin olla parempi sopivilla välineillä, muun muassa kiipeily vaatii onnistuakseen hyvät ja turvalliset varusteet sekä kiipeilyyn tarkoitetut kengät.

Toisinaan harrastus poikii isompia projekteja. Nuotiokahvin ystävä saattaa innostua rakentamaan oman tulistelupaikan. Rakennusmessut tarjoaa mökkeilijälle tietoa vaikkapa siitä, millaisesta puusta laavu tai kota kannattaisi rakentaa. Usein samalla harrastajalla on enemmän kuin yksi luontoon liittyvä harrastus ja ne saattavat limittyä. Eräharrastus kuvastaa ihmisen luontosuhdetta – sitä, mitä luonto merkitsee hänelle.

Kymenlaakson messut kuva erämessut-sivulla

Kymenlaakson messut - varusteet luontoon

Ulkoilu on mukavaa myös kylmällä säällä, kun on jalassa nilkkaa tukevat retkeilykengät ja päällä merinovillainen aluskerrasto sekä kosteutta hylkivä Gore-Tex -ulkoilupuku. Kymenlaakson messut esittele monipuolisesti ulkoiluun, retkeilyyn ja eräharrastukseen liittyviä tuotteita ja palveluita. Paikallisten ulkoilumahdollisuuksien esitteleminen lisää tietoisuutta lähialueen luontoreiteistä ja -nähtävyyksistä sekä erilaisista harrastusmahdollisuuksista. Varsinkin eräharrastusta aloittelevia kiinnostaa harrastuksen helppo aloittaminen ja luontokohteiden helppo saavutettavuus. Esimerkiksi uutta frisbeegolfrataa kannattaa esitellä.

Erämessut on oiva paikka lähteä tutustumaan uusiin harrastuksiin. Messuvieras saattaa innostua vaikkapa kiipeilystä, vaikka ulkoilu ei aikaisemmin olisi kiinnostanut. Näytteillepano onkin ensiarvoisen tärkeää, sillä varusteiden näkeminen ja tutkiminen itse paikan päällä herättää kiinnostuksen vahvemmin kuin vaikka lehtijutun lukeminen. Lisäksi messuosaston edustajan omakohtainen kokemus yrityksen tuotteista vakuuttaa. Kiipeilyvarusteiden esittelyyn kannattaa ottaa kiipeilijä!