Retkeily on suomalaisten verissä

Lähilomat ovat loistava vaihtoehto ulkomaanmatkoille, sillä Suomi on mielenkiintoinen kohde matkailumaana. Esimerkiksi retkeily maamme laajoissa metsissä on sekä henkisesti että fyysisesti palauttavaa. Jo pienen ajon matkan päästä jokainen voi löytää mielenkiintoisia retkeilykohteita. Se on siis hyvin ympäristöystävällinen vaihtoehto, koska Suomessa ei tarvitse lentää päästäkseen luontoon. Myös tuhannet järvet mahdollistavat monenlaisia ulkoilumahdollisuuksia, joten niistä kannattaa ottaa kaikki irti.

Retkeily ja messut
Retkeily Lapissa on suomalaisille hyvin läheinen tapa viettää aikaa ulkona. Syksyisin mahtava ja värejä täynnä oleva ruska on kokemus kenelle tahansa. Samalla voi päästä ihailemaan revontulia, jotka värittävät taivaan pakkasöinä.

Kymenlaakson messut esittelevät viimeisimmät trendit retkeilystä

Jos olet kiinnostunut retkeilystä, Kymenlaakson messut ovat tutustumisen arvoinen vierailun kohde. Siellä esitellään viimeisimmät laitteet ja tuotteet, jotka tekevät retkeilystä mukavaa ja helppoa. Jos olet halukas tutustumaan esimerkiksi retkeilyvarusteiden valmistajien viimeisimpiin keksintöihin, kannattaa suunnata paikalle retkeilymessujen aikaan.

Retkeily vaatii asusteilta ja varusteilta paljon, sillä niiden on kestettävä monenlaisia olosuhteita. Tietysti kylmään voi varustautua siten, että pukee paljon vaatetta päälle. Ongelmaksi tulee helposti vain se, että liikkuessa tulee kuuma ja hien viilentyessä tulee kylmä. Siksi esimerkiksi kerrospukeutuminen ja laadukkaat materiaalit tulevat tarpeeseen.

Hyvään retkeilyetikettiin kuuluvat tietyt säännöt

Luonnossa kulkiessa on hyvä muistaa noudattaa tiettyjä pelisääntöjä, joita kaikkien odotetaan noudattavan. Jotta retkeily olisi kaikkien mielestä mukavaa, tulee seuraavia sääntöjä luonnossa noudattaa.

  • Luontoa tulee kunnioittaa
  • Ensisijaisesti tulee käyttää merkittyjä reittejä
  • Älä roskaa
  • Tee avotuli vain sille osoitetuille paikoille

Retkelle lasten kanssa

Lähilomat ovat hyvä tapa viettää yhteistä aikaa koko perheen kanssa. Lapset viihtyvät metsässä, jossa heillä on tilaa temmeltää ja paljon ihmeteltävää. Retket kannattaa kuitenkin suunnitella tarkkaan, sillä se helpottaa suuresti kaikkien viihtymistä. Esimerkiksi reitin pituus on hyvä suunnitella siten, ettei se ole liian pitkä.

 

Lähilomat helpottavat suuresti koko perheen matkustamista, sillä silloin ei tarvitse matkustaa pitkiä matkoja. Lapsille on huomattavasti helpompaa, kun matkat pysyvät lyhyinä. Tällöin lapset pysyvät virkeinä, koska odotusajat eivät veny liian pitkiksi. Jos mukana on pieniä lapsia, kannattaa tutustua erilaisiin kantovarusteisiin, jotka helpottavat suuresti väsymyksen iskiessä. Teltassa nukkuminen on aina jännittävä kokemus pienten lasten mielestä.