Virtuaalimessut ovat verkossa tapahtuva messutapahtuma, joita voi seurata tietokoneelta tai kännykältä paikasta riippumatta. Messuilla on näytteilleasettajat samaan tapaan kuin tavallisilla paikan päällä tapahtuvilla messuilla. Tapahtuman sisältöön kannattaa kuitenkin panostaa, sillä pelkkä puhuva pää ei kauan jaksa messuvierasta kiinnostaa.

Vuorovaikutteisuus menestyy

Monilla virtuaalimessuilla on tarjolla tietopaketteja, työnäytöksiä ja vuorovaikutteista osallistumista. Esimerkiksi virtuaalisilla lastenmessuilla parhaiten menestyi yhteiset lauluhetket sekä jumppatuokiot. Näytteilleasettajan on hyvä säätää omat sometilit ja verkkosivut tukemaan messutapahtumaa sekä ennen messuja että niiden jälkeen. Etukäteen kannattaa kertoa tulevista messuista ja messujen jälkeen pitää varautua yhteydenottoihin.

Virtuaalimessut vauhdittavat mukana olleiden yritysten verkkokauppaa. Virtuaalimessuilta on luontevaa siirtyä työnäytöstä pitävän yrityksen verkkokauppaan ja hankkia sieltä kiinnostavia tuotteita. Esimerkiksi kädentaitomessuilla tämä konsepti toimii hyvin, sillä työnäytöksiä on paljon.

Virtuaalimessut

nv-author-image