Siirry suoraan sisältöön

Turun käsityömessut tuo esiin käsityötaidot

Turun käsityömessuilla näkyy tekemisen taito.

Turun käsityömessut tai paremminkin kädentaitomessut tarjoilevat kävijälle aitoja materiaaleja, tekemisen meininkiä sekä hyvää suunnittelua. Messuilta voi hankkia itselleen erinomaisia tarvikkeita sekä työvälineitä, tutustua erilaisiin työnäytöksiin sekä kokea kaikenlaista mielenkiintoista, mitä kädentaitaja ikinä voi vain ajatella. Siellä näkee todella laadukkaita ja yksilöllisiä vaatteita, erilaisia koriste-esineitä sekä asusteita lapsille ja aikuisille. Myöskään käyttöesineitä ei ole unohdettu. Kannattaakin myös huomioida se, että näiden messujen kanssa samaan aikaan on myös Taide- ja antiikkimessut.

Tuottajille Turun käsityömessut

Turun kädentaitomessut ovat oivallinen tapa yhdistää käsitöistä kiinnostuneet messukävijät sekä erilaiset tuottajat. Messuilla on mahdollisuus edistää omien tuotteiden myyntiä tai ylipäätään tehdä yritystä tutuksi suuremmalle yleisölle. Jos sinulla on jo olemassa oleva uusi tuote, voit testata messuilla sen mielenkiintoa. Siellä on paljon kävijöitä, jotka mielellään antavat palautetta ja samalla voit hyvin arvioida tuotteesi kilpailukykyä. Messuilla voi myös saada uusia ideoita tuotteista tulevaisuuden varalle.

Messuilla kannattaakin kulkea silmät auki. Tämä pätee sekä messuvieraisiin että näyttelyasettajiin. Uusia ideoita voi saada ihan vaivihkaa. Kotimaisille tuotteille on aina kysyntää ja käsin tehty herättää mielenkiintoa. Messuille, joita Turun messukeskus järjestää, on aina kysyntää sekä paikka on erinomainen myös sijainniltaan. Messuille kannattaakin todella valmistautua ja ottaa niin sanotusti ilo irti omista tuotteistaan, markkinoida ne hyvin ja luoda uutta uskottavuutta.

Käsitöiden harrastaminen

Ei ole sattumaa, että kädentaitomessut kiinnostavat alan harrastajia. Käsitöiden suosio on jatkuvasti noussut ja vuonna 2018 tehdystä tutkimuksesta saatiin jo positiivisia uutisia uusien harrastajien lisääntymisestä. Käsitöistä onkin tullut tärkeä osa elämää ja yhä useampi kiinnostuu sekä aloittaa käsitöiden tekemisen. Käsitöihin voidaan laskea kuuluvan myös nikkarointi ja rakentelu sekä harrastamiseksi, jos niitä tekee vähintään muutaman kerran kuukaudessa. Neulominen on edelleen suosituinta ja sen harrastajien määrä on kasvanut tasaisesti.

Avainsanat: