Siirry suoraan sisältöön

Haminan nähtävyydet tutuksi messujen ohella

Kymenlaakson messuihin tutustuessaan kannattaa samalla myös tutustua paikallisiin nähtävyyksiin, jotka ovat kokemisen arvoisia. Esimerkiksi Haminan nähtävyydet sopivat moneen makuun. Tämä pienehkö kaupunki tarjoaa etenkin historiallisia ja kauniita rakennuksia. Kaupungista myös löytyy jopa linnoitus 1700-luvulta. Hamina on myös loistava kesäkaupunki, sillä sen puistot ovat paitsi nähtävyyksiä, myös mukavia paikkoja ajanviettoon aurinkoisena kesäpäivänä. Haminasta löytyy myös muuta nähtävää ja koettavaa.

Haminan nähtävyydet tarjoavat historian havinaa

Monia kiinnostava nähtävyys Haminassa on etenkin sen historiallinen linnoitus. 1700-luvulla rakennettu kaupunkilinnoitus on säilynyt hyvin ja seitsemästä bastionista kuusi on vieläkin jäljellä. Keskusbastioni ja osa alkuperäisistä valleista sekä etuvarustuksista on entisöity. Keskusbastionin yllä on myös Euroopan suurin kesäajan telttakatos ja sen alla järjestetään Hamina Tattoon pääkonsertit.

Haminan ja Kymenlaakson nähtävyydet tarjoavat monia muitakin historiallisia rakennuksia ja nähtävyyksiä. Esimerkiksi Haminan Raatihuone on vuonna 1798 valmistunut rakennus, joka uudistettiin täysin vuonna 1840. Rakennuksella on uusklassinen ulkomuoto ja näyttävä torni. Kaupunginmuseo sijaitsee myös Raatihuoneentorilla. Tässä puurakennuksessa ovat neuvotelleet Ruotsin kuningas Kustaa III sekä Venäjän keisarinna Katariina II Suuri vuonna 1783.

Kirkkoja ja puistoja

Kaupungista löytyy myös 1850-luvulla perustettu kesäpuisto, jossa on muun muassa muistomerkkejä, monumentti ja Ankkalampi. Se ei kuitenkaan ole kaupungin ainoa puisto, joka tarjoaa nähtävyyksiä tai muistomerkkejä. Kaupungissa on myös kauniita kirkkoja, kuten Johanneksen kirkko, joka on vuonna 1843 valmistunut ja uusklassinen luterilainen kirkko. Tämä kirkko muistuttaa ulkoasultaan kreikkalaista temppeliä.

Avainsanat: